Prihaja božični čas – čas druženja in sladkanja z okusnimi sladicami. Bliža se nam s svetlobno hitrostjo, ravno zato pa bi rada vsem, ki boste imeli na obisku zahtevne gurmane ali pa bi se radi pohvalili s svojimi kulinaričnimi sposobnostmi, predlagala ta enostaven recept, ki po svojem izgledu, predvsem pa okusu, preseneti vsakega.
Sestavine:
– 250 g maslenih piškotov (npr. petit beurre)
– 30 g mletih mandljev
– 25 g temnega kakava v prahu
– 2–3 žlice sladkorja v prahu
– 75 g stopljenega masla
– 130 ml mleka
– čokoladni koruzni kosmiči
– sladkor v prahu za posip
Priprava:
- Piškote najprej dodobra zmeljemo. To lahko storimo s pomočjo električnega sekljalnika, če pa tega nimamo, jih lahko stresemo v vrečko in jih do finega zdrobimo z valjarjem.
- Ko so piškoti zmleti, jim dodamo vse ostale sestavine (razen koruznih kosmičev). Vse dobro premešamo ali pregnetemo z rokami, da dobimo gladko in homogeno zmes.
- V skledi pripravimo koruzne kosmiče, ki spominjajo na luske storžev.
- Čokoladno maso razdelimo na srednje velike kroglice, ki jih oblikujemo v stožčasto obliko, tako da so na dnu širše kot na vrhu.
- Od spodaj navzgor nato začnemo zapikati čokoladne kosmiče, da dosežemo učinek pravih storžev, nato pa jih damo v hladilnik, da se čokoladna masa strdi.
- Na koncu (po želji) po storžih posujemo sladkor v prahu, da bodo izgledali, kot da so prekriti s snegom.
Nasvet: Če doma nimamo vseh potrebnih sestavin, lahko naredimo čokoladno maso iz čokoladnega biskvita, ki ga zmešamo s čokoladnim namazom ali maskarponejem.
Dober tek in vesele praznike!
Napisala: Mirjam Krevs
VIR: https://okusno.je/priloznostno/bozic-in-novo-leto/cudovita-praznicna-sladica-pripravljena-brez-kuhanja-in-peke.html