Categories
Predlogi

Čokoladni božični storžki

Prihaja božični čas – čas druženja in sladkanja z okusnimi sladicami. Bliža se nam s svetlobno hitrostjo, ravno zato pa bi rada vsem, ki boste imeli na obisku zahtevne gurmane ali pa bi se radi pohvalili s svojimi kulinaričnimi sposobnostmi, predlagala ta enostaven recept, ki po svojem izgledu, predvsem pa okusu, preseneti vsakega.

Sestavine:

– 250 g maslenih piškotov (npr. petit beurre)

– 30 g mletih mandljev

– 25 g temnega kakava v prahu

– 2–3 žlice sladkorja v prahu

– 75 g stopljenega masla

– 130 ml mleka

– čokoladni koruzni kosmiči

– sladkor v prahu za posip

Priprava:

  1. Piškote najprej dodobra zmeljemo. To lahko storimo s pomočjo električnega sekljalnika, če pa tega nimamo, jih lahko stresemo v vrečko in jih do finega zdrobimo z valjarjem.
  2. Ko so piškoti zmleti, jim dodamo vse ostale sestavine (razen koruznih kosmičev). Vse dobro premešamo ali pregnetemo z rokami, da dobimo gladko in homogeno zmes.
  3. V skledi pripravimo koruzne kosmiče, ki spominjajo na luske storžev.
  4. Čokoladno maso razdelimo na srednje velike kroglice, ki jih oblikujemo v stožčasto obliko, tako da so na dnu širše kot na vrhu.
  5. Od spodaj navzgor nato začnemo zapikati čokoladne kosmiče, da dosežemo učinek pravih storžev, nato pa jih damo v hladilnik, da se čokoladna masa strdi.
  6. Na koncu (po želji) po storžih posujemo sladkor v prahu, da bodo izgledali, kot da so prekriti s snegom.

Nasvet: Če doma nimamo vseh potrebnih sestavin, lahko naredimo čokoladno maso iz čokoladnega biskvita, ki ga zmešamo s čokoladnim namazom ali maskarponejem.

Dober tek in vesele praznike!

Napisala: Mirjam Krevs

VIR: https://okusno.je/priloznostno/bozic-in-novo-leto/cudovita-praznicna-sladica-pripravljena-brez-kuhanja-in-peke.html

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja