Categories
Predlogi

Recept za noč čarovnic: Čokoladna zemlja s črvi

Končno je spet prišel oktober, z njim pa tudi noč čarovnic – praznik vsakega ljubitelja grozljivk, duhov in izrezljanih buč. Da pa boste ta praznik še dodatno popestrili, sem za vas poiskala strašno preprost recept, ki bo zadovoljil vsakega še tako zahtevnega gurmana.

Čas priprave:                         Čas kuhanja:                           Količina:

  15–20 min                          nekaj minut                    4 kozarčki

Sestavine:

  • 500 ml mleka
  • 1 vrečka navadnega čokoladnega pudinga v prahu, dodamo mu 70 gramov mlečne čokolade (lahko tudi izključite, vendar doda pudingu bogatejši okus)
  • vaniljev sladkor (po okusu)
  • 3 pesti drobljenih Oreo piškotov
  • 3 žlice nastrgane temne čokolade
  • žele črvi

Priprava:

  1. Najprej pripravimo čokoladno prst (podlago celotne sladice). Nadrobimo Oreo piškote in jih zmešamo z nastrgano čokolado (po potrebi z rokami vse skupaj še dodatno zdrobimo). V kolikor Oreo piškotov nimate, zdrobite klasične piškote in jih obarvajte tako, da jih zmešate s kakavom v prahu.
  2. 1/3 mleka zmešamo s pudingom in vaniljevim sladkorjem.
  3. Čokolado stresemo v kozico z debelim dnom, pristavimo na štedilnik in na najnižji temperaturi počasi stopimo. V drugi posodici segrejemo preostalo mleko do točke, tik pred vretjem, in mu z metlico vmešamo zmes iz pudinga.
  4. Vmešamo in kuhamo, da se zgosti, nato odstavimo in vmešamo stopljeno čokolado.
  5. Pripravimo 34 kozarčke (odvisno od velikosti), vanje na dno položimo nekaj zdrobljenih piškotov. Te prelijemo s pudingom in to ponovimo še dvakrat, da dobimo tri plasti piškotov in dve plasti pudinga.
  6. Na koncu sladico okrasimo z gumjastimi črvi.

Dober tek!

Avtorica: Mirjam Krevs

Vir:  https://www.aninakuhinja.si/recepti/cokoladna-zemlja-s-crvi/